CTO Club: Certifiëringen

ISO 27001, SOC2, SOC3, ISO 9001, …

Als je als CTO die termen begint op te zoeken kom je te weten dat er een berg werk op je ligt te wachten. Weinig CTOs worden warm van het vooruitzicht om door die certifiëringsprocedures te moeten gaan lopen.

Gelukkig is daar de CTO Club, waar CTOs steun bij elkaar kunnen vinden. Tijdens de laatste bijeenkomst vertelde Frank Louwers van Oqton over zijn ervaringen met certifiëringen. Frank heeft het traject in zijn carrière al minstens drie keer doorlopen. Hij kent ondertussen het klappen van de zweep.

Het werd een avond vol uitwisseling van ervaringen. Niet alleen Franks ervaringen, maar ook die van de mensen in de zaal werden met open armen ontvangen. Doorheen de avond voelde je het besef groeien dat een certifiëring geen lichte taak is, maar je voelde ook de hoop groeien dat het geen onmogelijke taak is. Dankzij de tips om het proces aan te pakken kregen mensen vat op wat er voor hen ligt en begonnen ze een plan te structureren.

Misschien wel de de beste opmerking die ik gehoord heb? “Oef. Dankzij jouw uitleg ga ik de tijd die ik aan die certifiëring moet spenderen kunnen halveren. Dank je.”

In de CTO Club komen technical leaders (CTOs, VPs Engineering, CPOs, …) van techbedrijven maandelijks bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen. Je kan eenvoudig lid worden via ctoclub.be. Volgende keer komt Lieven Baeyens (ex-SVP Engineering van Showpad) vertellen hoe hij zijn job heeft zien veranderen terwijl zijn bedrijf groeide van 15 mensen naar 400 mensen en hoe hij zich daaraan aangepast heeft.

Vorige
Vorige

CTO Club: De veranderende job van CTO

Volgende
Volgende

Wat doet SoftwareCaptains eigenlijk?